Sposób przyrządzenia:
Jajko ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Oddzielić białko od żółtka, białko drobno pokroić, żółtko zetrzeć na tarce. Na drobnej tarce zetrzeć również żółty ser. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Wymieszać razem białko jajka, czosnek, ser i 2 łyżki majonezu. Paluszki krabowe opłukać i osuszyć. Ostrym nożem przekroić wzdłuż na połowę, nałożyć na jedną z połówek farsz, przykryć drugą połową delikatnie dociskając. Każdy z tak przygotowanych paluszków posmarować resztą majonezu i obruszyć tartym żółtkiem. Podawać na półmisku udekorowane zielonym groszkiem i natką pietruszki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach